Efter en succesfuld jagt, er her lidt inspiration til tilberedningen af de forskellige typer vildt.
Til 6 personer. 300 gr. hakket vildt kød (alt vildt kød kan bruges til denne ret) Ca. 50 gr. champignon eller andre svampe, i små tern. Et løg i små tern. Ca. 50 gr. bacon i tern. En spiseske tyttebærsyltetøj. Hakket persille efter smag. 1 tsk. Paprika Et kniv spids oregano Salt og peber Smør, mel, fløde/mælk, vildtfond og kulør til sovsen. 2 store ruller butterdej. Hver rulle deles i 6 lige store dele. Bagepapir.
Til 6 personer. Ca. 400 gr. vildt kød i tern ca. 1⁄2 x 1⁄2 centimeter (bov, hals og kølle) fri for sener og ben. 150 gr. bacon i tern ca. 1⁄2 x 1⁄2 centimeter. Ca. 150 gr. svampe skåret midt over. 1 løg i tern 2 æbler i både uden kærnehus og stilk. 2 gulerødder i skiver. Ca. 1 kg kartofler til mos. 1/2 potte persille groft hakket. 100 gr. grønkålsblade groft plukket med hånden. 2 1/2 dl. Madlavningsfløde eller alm. fløde Jævning evt. mel eller maizenamel. Salt, peber efter behov og smag.
Vandbakkelser med creme og bær fyld. Ca. 1/2 pk. Frosne blandet bær eller friske bær. Ca. 100-150 gr. Alle former for bær kan bruges.
En rigtig god måde at få brugt de ukurante kødstykker til en spændene ret.
Gennem mange år har foreningen afholdt madaften på Tjæreborg Skole, enten i slutningen af marts måned eller først i april måned.
Der er plads til 50 personer så det er først til mølle.
Du kan se opskrifterne fra tidligere år er:
Madaften 2012 | Madaften 2020 | |
Madaften 2013 | ||
Madaften 2014 | ||
Madaften 2015 | ||
Madaften 2016 | ||
Madaften 2017 | ||
Madaften 2018 | ||
Madaften 2019 |